Detenen un jove a Callosa de Segura per tres robatoris amb violència en només un mes i mig

Se li imputen també delictes de lesions greus i estafa i el jutjat instructor de la causa l'ha enviat a presó provisional

Telèfons mòbils presumptament sostrets pel lladre
Telèfons mòbils sostrets presumptament pel lladre / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Callosa de Segura (Baix Segura) un jove de 22 anys acusat de quatre robatoris comesos en només un mes i mig. En tres va emprar una forta violència i va arribar a agredir les víctimes, segons informa aquest dimecres l'institut armat. També se li atribueix un furt, una estafa a través d'una targeta bancària i un delicte de lesions greus. 

El 8 de setembre va perpetrar el primer dels robatoris amb violència quan un home de 59 anys es lligava els cordons de les sabatilles en els voltants del mercat de Callosa del Segura. Aleshores el sospitós, "amb total desconsideració cap a la víctima i emprant gran violència", li va arrancar una bossa tipus bandolera, va tirar l'home a terra i va eixir corrent.

Un mes després, l'11 d'octubre, va tindre lloc el segon dels robatoris amb violència. En aquesta ocasió, el lladre va amenaçar un menor de 16 anys, a qui va colpejar amb força reiterades vegades i el va llançar a terra fins a aconseguir arrabassar-li el telèfon mòbil, segons la Guàrdia Civil. 

Tres dies més tard es va registrar el tercer incident, quan l'ara detingut es va acostar a diversos amics reunits en un parc del municipi per a demanar-los tabac. Quan s'hi van negar es va llançar sobre un d'ells, un jove de 27 anys, a qui va immobilitzar i li va pressionar el pit amb el genoll per a regisrar-li les butxaques i furtar-li tot el que portava. La víctima va intentar resistir-s'hi i, juntament amb el grup d'amics, va eixir corrents darrere d'ell per a impedir que fugira. Per a escapolir-se'n, l'agressor els va propinar diversos colps i mossegades, i els va provocar ferides d'una certa consideració. Dies després, quan aquesta última víctima es trobava amb altre amic en el mateix parc, el presumpte lladre va tornar i, per l'esquena, el va colpejar al cap fins a deixar-lo mig inconscient, "probablement com a represàlia per haver tractat de resistir-se en l'ocasió anterior", assenyala el comunicat de la Guàrdia Civil. L'agredit va patir lesions greus que van requerir atenció mèdica.

Després de les perquisicions pertinents, la Guàrdia Civil ha aconseguit identificar i trobar el parador del suposat responsable. És un jove de 22 anys al qual li consten antecedents per fets similars. El jutjat d'instrucció número 3 d'Oriola, encarregat de la causa, ha decretat l'ingrés a la presó de l'arrestat.

També et pot interessar

stats