Detenen un home a Valladolid després que la dona haja mort en caure per la finestra

La policia investiga si es tracta d'un crim masclista i assenyala que no hi havia denúncies prèvies per maltractaments.

Detenen un home a Valladolid després que la dona haja mort en caure per la finestra
Detenen un home a Valladolid després que la dona haja mort en caure per la finestra

La Policia Nacional ha detingut a Valladolid un home de 45 anys per, presumptament, haver tirat per la finestra la dona, de 56. La parella vivia en un tercer pis al barri de Pajarillos de Valladolid.

A la dona l'han trobada morta al carrer a les 5 de la matinada d'aquest dilluns. Els fets es troben en fase d'investigació i encara no es pot confirmar que es tracte d'un cas de violència masclista. Segons la delegació del govern espanyol de Castella i Lleó, no consten denúncies prèvies per maltractaments.

Seria el tercer crim masclista durant l'estat d'alarma

Si es confirma la naturalesa masclista del crim, aquest seria el tercer assassinat masclista durant l'estat d'alarma. I en el terrible recompte anual a Espanya, aquesta dona seria la víctima mortal número 19 de la violència de gènere enguany, i la 1.052 des que van començar a registrar-se les estadístiques en 2003.

Les víctimes de violència de gènere són un col·lectiu especialment vulnerable en aquesta situació d'aïllament domiciliari per vore's forçades a conviure amb l’agressor les 24 hores del dia, la qual cosa les col·loca en una situació de més risc.

A pesar d'estar en estat d'alarma, els serveis d'atenció i protecció de víctimes són essencials i continuen funcionant. El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@mscbs.es.

També et pot interessar

stats