Detenen un home per l'assassinat d'una adolescent de 14 anys a Jaén

Va ser l'arrestat mateix, de 22 anys, qui va alertar la Guàrdia Civil que havia matat una xica a la localitat andalusa d'Alcalá la Real

Un vehicle de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu
Un vehicle de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu / Europa Press

Possible nou cas de violència de gènere a Alcalá la Real (Jaén). La Guàrdia Civil ha detingut un jove de 22 anys per, presumptament, matar una menor de 14 anys en aquesta localitat andalusa. La família de l'adolescent n'havia denunciat la desaparició i de moment no se sap si mantenia algun tipus de relació amb el suposat assassí.

Segons confirmen fonts de la Guàrdia Civil de Jaén a Europa Press, Emergències 112 va rebre una telefonada a les 21:36 hores d'aquest dimarts d'un home que assegurava haver matat una dona a la zona del castell de La Mota, a Alcalá la Real. Fins al lloc dels fets, les ruïnes de l'església de Sant Doménec de Silos, es va desplaçar un equip de la Benemèrita. Allà trobaren el presumpte homicida en un estat aparentment tranquil. Després de la telefonada "no va col·laborar més", han precisat les fonts citades.

En el reconeixement de la zona els agents localitzaren el cos d'una menor. Estava nu i amb signes de violència que encara no s'han determinat, encara que sí que ha transcendit que en la primera inspecció ocular no s'hi apreciaren ferides d'arma blanca ni tirs. Els serveis mèdics que acompanyaven les forces de l'orde certificaren la defunció per mort violenta. El cadàver s'ha traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Jaén, on se li practicarà l'autòpsia per a confirmar com va morir.

Si es corrobora que es tracta d'un nou crim masclista, seria el segon en a penes una setmana, després que un xic de 19 anys va assassinar el dimecres passat a Totana l'exparella de 17 i va deixar el cadàver en un traster. Des que va començar l'any 2022, tres dones han mort a causa de la violència masclista. Des del 2003, aquesta xifra creix fins a les 1.129 víctimes.

També et pot interessar

stats