Detenen un conductor begut per irrompre en la processó de l’Encontre de Pasqua a Tous

L’home, de 72 anys, es va clavar en l’itinerari, desatenent les advertències dels assistents i ara s’enfronta a un delicte de conducció temerària i un altre per fer-ho ebri

Un dels moments de la processó de l'Encontre que va tindre lloc diumenge a Tous i on va irrompre el conductor begut
Un dels moments de la processó de l'Encontre que va tindre lloc diumenge a Tous i on va irrompre el conductor begut / Facebook Ajuntament de Tous

La Guàrdia Civil ha detingut un conductor, de 72 anys, per irrompre en la processó de l’Encontre de Resurrecció de Tous, que se celebrava el Diumenge de Pasqua, i posar en perill els assistents que participaven en aquest acte religiós. El conductor, que anava begut i duplicava la taxa d’alcohol permesa al volant, s’enfronta ara a dos presumptes delictes contra la seguretat viària: un per conduir de forma temerària i un altre per fer-ho begut, segons informen fonts de la Guàrdia Civil.

A més, es revisarà l’autorització per a conduir de l’acusat amb la finalitat de “verificar les condicions psicofísiques per a poder fer-ho amb seguretat”, com apunten des de la Benemèrita.

Els fets van causar moments de tensió, donat que l’Encontre entre la Dolorosa i el Crist Ressuscitat, per a festejar la Pasqua, concentrava nombrosos fidels als carrers del centre d’aquest municipi de la Ribera Alta. Com relata la Guàrdia Civil, el conductor va accedir a l’itinerari de la processó.

En un primer moment hi va acudir la Policia Local. Tanmateix, en veure l’evident estat d’embriaguesa del conductor, i que aquest no atenia a les indicacions d’un guarda rural i un regidor que intentaven dissuadir-lo i que, segons la Guàrdia Civil, “van impedir en un primer moment que el conductor arribara a provocar lesions” als vianants que participaven en la processó, es va requerir la presència dels agents de la Benemèrita.

Fins a dos anys de presó i prohibició de conduir

En arribar a Tous, els agents van investigar el conductor “per dos delictes contra la seguretat viària en conduir de forma manifestament temerària i fer-ho sota els efectes de begudes alcohòliques”, segons consta en el comunicat de la Guàrdia Civil.

Les diligències s’han remés al jutjat de guàrdia d'Alzira. Aquests delictes poden comportar penes de fins a dos anys de presó, una multa de fins a dotze mesos, treballs en benefici de la comunitat per un màxim de noranta dies, i fins i tot, la prohibició de conduir durant un període de fins als sis anys.

També et pot interessar

stats