Detenen dos menors acusats de matar la mare a Castro Urdiales, Cantàbria

La víctima estava emmordassada i amb signes de violència dins d'un cotxe aparcat en un garatge d'una zona residencial

Dispositiu policial en la zona de Castro Urdiales on ha ocorregut el crim
Dispositiu policial a la zona de Castro Urdiales on ha ocorregut el crim / Román G. Aguilera (EFE)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de febrer 2024 - 08:37 Actualitzat: 08 de febrer 2024 - 14:14

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous de matinada dos menors, de 13 i 15 anys, com a presumptes responsables de matar sa mare, de 44, a qui trobaren dins d'un cotxe a la localitat càntabra de Castro Urdiales. Fonts de la investigació han confirmat a EFE que foren els mateixos menors els que telefonaren l'àvia després del succés, però no poden precisar si li arribaren a confessar haver comés el crim.

Des de la delegació del govern informen que el cadàver de la dona va aparéixer anit, cap a les 21:00 hores, en els seients de darrere d'un vehicle que estava aparcat en un garatge del carrer Monte Cerredo. Segons publica El Diario Montañés, la víctima estava emmordassada i nugada, i també presentava signes de violència.

L'institut armat ha apuntat que els dos fills estan implicats en l'homicidi de la progenitora. Les primeres investigacions després de la troballa ja se centraren en la cerca dels dos menors, que estaven en parador desconegut. La Benemèrita va establir un dispositiu amb controls per tota la zona per a tractar de trobar-los, fins que els localitzaren passades les dues de la matinada en el parc Cotolino, en la mateixa localitat de Castro Urdiales, i els arrestaren com a principals sospitosos del crim.

Tots dos han passat ja a la disposició de la Fiscalia de Menors. El de tretze anys és inimputable i, per tant, estaria eximit de responsabilitat penal pels fets. La delegada del govern a Cantàbria, Eugenia Gómez de Diego, ha assenyalat que ja ha ingressat en un centre de protecció de menors. El major, que sí que és imputable perquè té més de catorze anys, està pendent de passar a disposició del ministeri públic, junt amb l'atestat dels fets. Un equip psicosocial de l'organisme emetrà un informe sobre les circumstàncies familiars, psicològiques i educatives de l'adolescent que després es tindrà en compte per a decidir si es demana al jutjat de menors alguna mesura cautelar.

Es dona la circumstància que els dos germans foren adoptats a Rússia per la víctima i la parella, ambdós veïns de Castro Urdiales. L'alcaldessa del municipi, Susana Herrán, ha dit en roda de premsa que "no eren conflictius" i que tenien un rendiment acadèmic “excel·lent” en els estudis. Tampoc hi constava cap denúncia en serveis socials sobre ells. 

També et pot interessar

stats