Detenen dos menors per robar més de cent coloms en l'Horta Nord

La Guàrdia Civil inicià l'operació el mes de desembre, quan s'iniciaren els robatoris a Massamagrell, Albalat dels Sorells i la Pobla de Farnals.

Agent de la Guàrdia Civil amb alguns dels coloms robats
Agent de la Guàrdia Civil amb alguns dels coloms robats / EuropaPress

Efectius de la Guàrdia Civil de Massamagrell han detingut dos menors d'edat acusats de robar en menys de dos mesos més de cent coloms a la comarca de l'Horta Nord, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

L'operació Somolap es va iniciar el mes de desembre passat quan es va tindre coneixement de diversos robatoris, mitjançant escalament, en diferents clubs de columbicultura de Massamagrell, Albalat dels Sorells i la Pobla de Farnals.

El desenvolupament de la investigació ha sigut complicat pel fet que els robatoris es van produir en diverses localitats i per ser els autors menors, els quals es movien en transport públic, motiu pel qual passaven més desapercebuts i causaven menor sospita. El valor aproximat dels coloms sostrets era d'uns 30.000 euros.

Els agents han aconseguit esclarir quinze fets delictius, catorze d'ells de robatori amb força mitjançant escalament, i un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Les diligències instruïdes han sigut remeses a la Fiscalia de Menors de València, a causa de l'edat dels presumptes autors.

També et pot interessar

stats