Detenen a Elda un presumpte col·laborador de Daesh reclamat per Alemanya

Havia fugit del país quan les autoritats germanes desarticularen una cèl·lula de finançament de l'organització terrorista.

VÍDEO | Detenen a Elda un presumpte col·laborador de Daesh reclamat per Alemanya

La Policia Nacional ha detingut a Elda, al Vinalopó Mitjà, un presumpte col·laborador de l'organització terrorista de caràcter islamista Daesh, reclamat per Alemanya. Es tracta d'un home de 25 anys d'origen marroquí que, presumptament, integrava la cèl·lula de l'aparell d'exterior del grup jihadista i al qual se li atribueixen els delictes de falsedat documental, frau fiscal i estafa. 

Els membres d'aquest grup estan acusats de proporcionar suport logístic i documentació falsa per a facilitar el desplaçament de terroristes per la Unió Europea. Els membres operatius a què donaven suport planejaren un atemptat amb un fusell kalàixnikov el passat desembre a París, el qual va fracassar per l'acció policial. 

La Policia Nacional espanyola va detectar el grup el 2016 a Alemanya, quan seguia la pista de l'aparell exterior de reclutament del Daesh. Les autoritats alemanyes aconseguiren detindre dos dels membres de la cèl·lula el 2017 però aquest tercer va fugir i es va amagar a Espanya. 

Llavors Alemanya va emetre una orde europea de detenció i lliurament (OEDE) per a la detenció del sospitós. 

L'arrest l'ha efectuat la Comissaria General d'Informació de la Policia, en col·laboració amb les Brigades Provincials d'Informació de Guipúscoa i Alacant, sota direcció del jutjat d'instrucció 2 de l'Audiència Nacional i la coordinació de la Fiscalia.

També et pot interessar

stats