Detenen cinc persones per cultivar marihuana en naus industrials de Ròtova i Xeresa

En els registres s’ha trobat una tona de cànnabis sativa i material per al cultiu valorat en 420.000 euros

Per a accelerar el creixement de les plantes disposaven de material lumínic d'última generació

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones i n'investiga dos més per delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric, falsedat documental, usurpació d'estat civil i pertinença a organització criminal.

L'operació Servana es va iniciar el novembre passat, quan els agents van rebre notícies d'una sèrie de conductes delictives, que els van posar sobre la pista d'un grup criminal que operava a la província de València.

L'organització comptava amb naus industrials de grans dimensions a Xeresa i Ròtova (Safor) on vivien i pernoctaven persones encarregades d'assegurar, custodiar i optimitzar les tasques de producció del cultiu intensiu de cànnabis sativa.

Per a accelerar el creixement de les plantes comptaven amb material lumínic d'última generació. A més, amb l'objectiu de no ser detectats, feien servir múltiples aires condicionats industrials que evacuaven l'olor de les substàncies. Donat el volum d'energia que necessitaven, havien creat instal·lacions de llum trifàsica que connectaven a la xarxa elèctrica de manera fraudulenta.

El passat 28 de febrer es van dur a terme dos registres, un d'ells en una nau industrial a Xeresa, i un altre en un apartament de la platja de Gandia. El dia 25 de març, en una segona fase, s'executava un altre registre en una altra nau industrial de Ròtova.

Els integrants de l'organització havien preparat un entramat per a llogar les naus i van usurpar la identitat d'un ciutadà i utilitzar documentació falsa. Així, buscaven eludir les hipotètiques responsabilitats penals que pogueren derivar-se'n.

En total, en els registres s'han trobat una tona de cànnabis i material per al cultiu valorat en 420.000 euros. Les diligències han sigut entregades en el jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Gandia (Safor).

També et pot interessar

stats