Detenen cinc persones i confisquen 3.000 plantes de marihuana en una operació a Alacant

La Guàrdia Civil els ha detingut com a presumptes integrants d'un grup criminal i quatre d'ells han ingressat a la presó sense fiança.

Detenen cinc persones i confisquen 3.000 plantes de marihuana en una operació a Alacant
Detenen cinc persones i confisquen 3.000 plantes de marihuana en una operació a Alacant

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones com a presumptes integrants d'un grup criminal dedicat al cultiu de marihuana d'interior utilitzant tècniques d'última generació, quatre de les quals han ingressat a la presó sense fiança. La producció estava destinada a la distribució a diversos països europeus i asiàtics. En l'operatiu s'han intervingut 3.000 plantes i 25 quilos de cabdells de marihuana en tres xalets de luxe de la platja de Sant Joan.

L'operatiu s'ha desenvolupat a la platja de Sant Joan (Alacant) i a Finestrat contra una presumpta organització perillosa formada per cinc membres que estava altament especialitzada en l'elaboració, recol·lecció i distribució de marihuana a països del centre d'Europa, Europa de l'Est i Àsia.

El sistema de cultiu que usaven era altament especialitzat i podia generar més de 630.000 euros de beneficis anuals. El grup posseïa tres grans mansions de luxe a la platja de Sant Joan, amb un preu mitjà de lloguer al voltant de 3.500 euros i amb 4.000 m² de finca.

El presumpte cap residia a Finestrat, des d'on dirigia l'organització amb tanta mà dura, segons els agents, que sospiten que tenia els seus subordinats en règim de semiesclavitud. A més, s'encarregava de les relacions amb els compradors situats en països centreeuropeus, Europa de l'Est i Àsia, on enviava la marihuana.

En l'operatiu, que ha tingut el suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil d'Alacant, s'han realitzat quatre entrades i escorcolls, a la casa del cap a Finestrat a en les tres mansions de luxe de platja de Sant Joan.

També et pot interessar

stats