Detenen a Benissa un dels criminals més buscats a Colòmbia, amb orde d’extradició per assassinats

Té pendent una condemna de quaranta anys de presó al seu país.

El criminal conegut com a 'El Zarco' en el moment de la seua detenció

'El Zarco', un dels criminals més buscats a Colòmbia, que pertanyia a l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN) i reclutava civils per a assassinar-los a sang freda i presentar-los com a baixes de combat, ha sigut detingut a Benissa.

Aquest delinqüent tenia en vigor una orde internacional de detenció per a la seua extradició, donat que té pendent una condemna de quaranta anys de presó al seu país per homicidis en persones protegides i concert per a delinquir agreujat. 'El Zarco' ja ha passat a disposició judicial, a l'espera d'iniciar-se els tràmits d'extradició amb les autoritats colombianes.

La seua localització en un poble de les comarques del sud, per part de la Policia Nacional, ha sigut possible gràcies a la cooperació amb la Policia de Colòmbia a través de la Interpol, segons ha informat el Ministeri de l’Interior. Els investigadors, davant una notificació roja d'Interpol per a la seua cerca i detenció, van iniciar gestions per a donar amb el seu parador, ja que no existia rastre de la seua estada a Espanya.

Des de la Corunya fins a la Comunitat Valenciana

Després d'una exhaustiva anàlisi del seu entorn, van aflorar vincles familiars que unien el fugitiu amb la ciutat de la Corunya, on va començar la seua recerca. Les perquisicions van portar els agents fins a Benissa, on es va establir un dispositiu que va permetre detindre’l dissabte passat.

'El Zarco' és un desmobilitzat de l'ELN al qual se li imputen fets com la captació i posterior lliurament de catorze joves a unitats militars a la vall del Cauca i Tolima, que posteriorment van ser assassinats i presentats com a baixes de combat.

La seua reclamació internacional es remunta al 2007, quan el pròfug va participar en l'assassinat de quatre persones. També va ser el responsable de la mort d'altres sis al municipi de Coyaima, on membres de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional les van executar per a fer-les passar per víctimes.

També et pot interessar

stats