Detenen a Alacant a una dona per asfixiar la seua filla de 20 mesos

La mare, de 24 anys, agredia i privava d'aire la filla perquè semblara malalta. Ja l'havien ingressada en diverses ocasions per crisis convulsives

Agent del grup d'investigació de la Policia Nacional
Agent del grup d'investigació de la Policia Nacional / CNP

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant una dona de 24 anys per un presumpte delicte de maltractaments a la seua filla menor de 20 mesos, a la qual agredia i privava d'aire perquè semblara malalta.

Els policies van rebre l'ordre d'un jutjat perquè investigaren uns fets denunciats pel servei de Pediatria d'un hospital d'Alacant, després que la criatura ingressara en el centre mèdic per crisis convulsives i no era la primera vegada que ocorria.

Les primeres hipòtesis apuntaven a possibles crisis epilèptiques. Si bé, després de les proves negatives, els professionals també plantejaven que els episodis es degueren en realitat a causes externes. Les dades apuntaven al fet que la menor no patia cap malaltia i tot el seu mal era presumptament causat per la progenitora.

En l'informe oferit per l'hospital es posava de manifest que tots els episodis es produïen en presència de la mare i solament quan aquesta estava amb la xiqueta i cap adult més present.

Quan es produïen les crisis, la mare requeria atenció mèdica, però es mostrava calmada i tranquil·la, les crisis remetien i es recuperava després de l'arribada del personal sanitari.

Marques de llençols en la cara de la menor per la pressió contra la boca

En dos dels episodis van poder observar diverses marques del que podrien ser llençols en la cara de la menor, com si s'haguera realitzat pressió contra la boca, la qual cosa va alertar encara més al personal sanitari.

Una vegada que van començar les sospites i el control sobre la progenitora va ser major, les crisis van desaparéixer.

Finalment, els agents van detindre a la mare de la menor, acusada d'un delicte de maltractaments, que podria tindre relació amb un cas de l'anomenada síndrome de Münchhausen per poders.

La dona ha passat a disposició del jutjat d'Alacant, que ha adoptat com a mesures cautelars una prohibició d'aproximació a la menor. S'ha atorgat la guàrdia i custòdia al pare i s'ha establert un dret de visita d'una hora, una vegada a la setmana, en un punt de trobada controlada i sota supervisió.

També et pot interessar