Detenen a Alacant els pares d'una jove per obligar-la a casar-se amb el seu cosí per mil euros

La víctima estava en situació de vulnerabilitat i havia patit maltractaments físics i psíquics durant anys per part dels progenitors

Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu
Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu / Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant quatre persones per obligar una jove a casar-se amb el seu cosí, díhuit anys major que ella, a canvi de 1.000 euros. Dos dels arrestats són els pares de la víctima, una jove de 22 anys, que estava en situació de vulnerabilitat i havia patit durant anys maltractaments físics i psíquics per part dels progenitors.

La investigació policial va començar després d'una denúncia en la qual s'entreveia maltractaments dels pares cap a la filla, segons ha indicat la Policia Nacional en un comunicat. En l'escrit, la jove va relatar als agents que des de xiqueta havia tingut problemes amb els pares, que van arribar, fins i tot, a agredir-la si feia una cosa roïna o quan consideraven que s'havia portat malament. Tampoc deixaven que es relacionara amb gent, ni podia parlar amb ningú i l'única cosa que volien era que es quedara a casa.

Segons les seues manifestacions, al setembre de l'any passat, els seus pares van pactar amb una tia seua el matrimoni entre ella i el seu cosí díhuit anys major, a canvi de mil euros, i van acordar al desembre una cita amb el consolat del Marroc a València per a tramitar tota la documentació i dur a terme l'enllaç. Malgrat la negativa de la jove a contraure matrimoni amb el seu cosí, els pares van continuar amb els pactes, insistint-li que havia de casar-se amb ell i, després de la negativa a no voler casar-se, encara rebia contínues agressions i insults.

A causa de la situació de desesperació en la qual es trobava, un dia abans del suposat enllaç va decidir marxar de casa i així evitar la boda, encara que els pares la van localitzar dies després. Quan va tornar al domicili familiar, les agressions físiques van augmentar i, fins i tot, va perdre una peça dental. La jove, conscient del maltractament que rebia, va decidir de nou escapar-se del domicili familiar i acudir a un centre especialitzat en l'atenció de dones víctimes de maltractaments, on la van atendre i la van ajudar a presentar una denúncia.

Agents especialitzats de les Brigades d'Estrangeria i de la Policia Judicial a Alacant van iniciar una investigació amb la finalitat de comprovar la veracitat dels fets. Després d'identificar els presumptes autors, van detindre quatre persones, que eren els pares, la tia i el cosí de la víctima, als quals els van imputar delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitats de matrimoni forçat, delicte de lesions i violència domèstica. Als detinguts, entre 35 i 52 anys, els han posat a disposició del jutjat d'instrucció d'Alacant.

També et pot interessar

stats