Detenen 34 persones a Alacant i Castelló en una macrooperació contra el tràfic de vehicles

En total, la Policia Nacional ha detingut 82 persones i ha recuperat 58 automòbils d'alta gamma en més de vint províncies

Imatge d'arxiu d'agents de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu d'agents de la Policia Nacional / Policia Nacional

En una macrooperació contra el tràfic il·lícit de vehicles agents de la Policia Nacional han detingut 82 persones i han recuperat 58 vehicles d'alta gamma en més de vint províncies, segons ha informat la Direcció General de la Policia.

Del total de detencions, 33 les han fetes a Alacant, que és la província de més persones detingudes, seguida de Jaén, amb 18, Madrid i Múrcia amb 11, Almeria amb cinc, el municipi d'Hellín amb dues i Castelló i Saragossa amb una cadascuna.

Conformaven una organització fortament estructurada en sis nuclis interrelacionats entre si a Alacant, Almeria, Jaén, Madrid, Múrcia i Tarragona, que creava empreses per tot el país per a contractar serveis de rènting o lísing de vehicles. Posteriorment, després de falsificar la documentació i mitjançant contractes de compravenda ficticis, els traslladaven a països europeus, on els oferien a baix preu a altres entramats delinqüencials, que els venien a compradors de bona fe.

També comptaven amb mules, persones que, a canvi d'una compensació econòmica, facilitaven la pròpia identitat per a fer el canvi fraudulent de titularitat dels cotxes i amb responsables d'establiments i negocis de compravenda que feien les transaccions.

En l'operatiu han intervingut 58 vehicles d'alta gamma, tres caps tractors valorats en més de 400.000 euros, més de 24.000 euros en efectiu, multitud de documentació i utensilis necessaris per a la falsificació.

A més, els agents han detectat cinquanta turismes més que estan investiguen per si els pogueren haver adquirit amb el mateix procediment fraudulent. Els investigadors van observar que alguns dels turismes presenten caletes en diversos compartiments. Per això també s'investiga si l'organització poguera estar relacionada amb el tràfic de drogues.

També et pot interessar

stats