La venda de vehicles d'ocasió cau un 16% a la Comunitat Valenciana el 2020

La patronal Faconauto destaca l'increment del 3,4%, de les compres de cotxes de tres a cinc anys a Espanya.

Els vehicles de més de 10 anys han acaparat quasi el 59% de les transferències
Els vehicles de més de 10 anys han acaparat quasi el 59% de les transferències / Europa Press

Les vendes de turismes i tot terrenys d'ocasió han caigut a la Comunitat Valenciana un 16,1% el 2020 respecte a les xifres obtingudes el 2019, fins a situar-se en 195.407 unitats, segons dades de la patronal dels concessionaris Faconauto. Per províncies, la de Castelló registra el principal descens de les vendes (-19,27%), seguida d'Alacant (-18,50%) i València (-13,24%)

En l'àmbit nacional, les transferències de turismes i tot terrenys usats han caigut un 13,8%, fins a situar-se en 1,81 milions d'unitats. D'aquesta manera, el mercat de vehicles d'ocasió ha perdut més de 200.000 unitats respecte a l'inicialment previst, per l'impacte de la crisi, però en menor mesura que el de cotxes nous, les vendes dels quals van retrocedir un 32,3% l'exercici passat.

La mitjana d'edat del parc continua augmentant, ja que els vehicles de més de 10 anys han acaparat quasi el 59% de les transferències, encara que aquestes han descendit un 13,6%. El mercat, malgrat la situació tan adversa, ha vist com el segment de models de tres a cinc anys ha sigut capaç de sobreposar-se i de registrar un increment de vendes, del 3,4%, a diferència de la resta de segments, que han baixat les transferències.

“Aquesta serà la tònica també durant 2021, ja que veurem com s'aferma la professionalització del mercat d'usats al nostre país, impulsat pels nous canals digitals, però també perquè aquests cotxes usats ‘joves’ estaran molt ben posicionats respecte als cotxes nous, que han patit la pujada de l'impost de matriculació”, ha dit Ignacio de Benito, president de Niw.es, el portal de vehicles usats de fins a cinc anys impulsat des de Faconauto.

El canal de rènting, l'únic que creix, amb un 14% més

El canal de rènting ha sigut l'únic que ha augmentat les seues transferències en relació amb 2019. En concret, han pujat un 14%. Les caigudes més severes han sigut per al de lloguer, amb una baixada del 20%; el de compravenda i el canal de particulars, tots dos també amb una caiguda del 14%.

Caiguda dels cotxes dièsel i gasolina i pujada dels elèctrics i els híbrids

Pel que fa als carburants, cal destacar la caiguda del dièsel, d'un 17,4% respecte a 2019; i dels vehicles de gasolina, un 12,3%. Per la seua banda, les vendes de cotxes elèctrics en el mercat d'ocasió han pujat un 66%, però les pujades més pronunciades han sigut per als gasolina microhíbrids, que han augmentat un 206%; i els dièsel microhíbrids, un 176%.

També et pot interessar

stats