Detectius privats assistiran gratis famílies de desapareguts amb pocs recursos

Es tracta de la principal mesura inclosa en l'ampliació del conveni entre l'Associació Professional de Detectius Privats d'Espanya i l'Associació SOS Desapareguts

Un detectiu analitzant pistes
Un detectiu analitzant pistes / Andrey_Popov

Els familiars de persones desaparegudes amb ingressos mensuals inferiors al salari mínim interprofessional (SMI) podran optar a l'assistència gratuïta dels investigadors que integren l'Associació Professional de Detectius Privats d'Espanya (Apdpe).

Es tracta de la principal mesura inclosa en l'ampliació del conveni entre Apdpe i l'Associació SOS Desapareguts, segons ha informat aquest divendres aquesta entitat sense ànim de lucre que difon els casos de desapareguts a Espanya.

Aquesta ampliació també estableix que les famílies de persones desaparegudes que disposen d'uns ingressos entre 1.080 euros i 3.000 euros podran rebre un 40% de descompte en el servei d'investigació privada, mentre que les que superen aquesta xifra podran acollir-se al 20% de descompte.

El president de SOS Desapareguts, Joaquín Amills, ha subratllat després d'aquest acord que la col·laboració dels detectius professionals "resulta essencial en els casos en què la justícia es troba limitada per falta de recursos".

Per part seua, la presidenta de l'Apdpe, Francisca Càceres, ha destacat que amb aquesta mesura pretenen "ajudar aquestes persones que, a més de patir una tragèdia com la d'una desaparició, no disposen dels recursos necessaris per a fer-li front".

També et pot interessar

stats