Detecten a Elx el primer cas de la variant índia a la Comunitat Valenciana

El pacient infectat havia viatjat a Madrid recentment, on aquesta setmana s’han detectat dos nous casos d’aquesta variant

Hospital General d'Elx
Hospital General d'Elx / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha detectat al departament de salut d’Elx el primer cas de la variant delta del coronavirus de la Comunitat Valenciana.

Aquesta mutació del Sars-Cov-2 detectada per primera volta a l’Índia està qualificat per l’OMS com una de les "variants preocupants", per l'alta capacitat de transmissió i per una “lleu” resistència a l’efecte de les vacunes. 

El canvi de nom que l'OMS ha aplicat a les les "variants preocupants", les mutacions més esteses del coronavirus
El canvi de nom que l'OMS ha aplicat a les les "variants preocupants", les mutacions més esteses del coronavirus / À Punt NTC

La persona infectada havia viatjat recentment a Madrid, on ja se n’han detectat més casos, dos d’ells durant l’última setmana.

Segons han confirmat fonts de Sanitat a À Punt Notícies, el pacient evoluciona favorablement i s’està fent un seguiment exhaustiu del cas per a evitar la propagació de la variant. En aquests moments es tractaria només d’un cas aïllat. 

És el primer cas de la variant delta detectat des que Sanitat Exterior confirmara al maig la presència d'aquesta mutació en el vaixell 'Skiathos I', de la naviliera Marfret, que va estar retingut diversos dies en el Port de València. També van saltar les alarmes el passat mes d'abril, quan la Conselleria de Sanitat va investigar el cas d'una dona ingressada per coronavirus a l'Hospital General de València, però finalment la seqüenciació del virus va determinar en un 99,9% que tenia la variant alfa (anglesa) i no la delta. 

D'acord amb l'últim informe de situació epidemiològica publicat pel Ministeri de Sanitat el 31 de maig, la setmana passada se'n van detectar 3 brots: un amb 13 casos sense vincles amb viatge detectats, un altre amb 3 casos relacionat amb un viatge a Dubai i un tercer amb 23 casos originat a partir de un cas importat des de Polònia. A més, es troba pendent de confirmació un altre possible brot amb tres casos sense vincles coneguts amb viatges internacionals.

També et pot interessar

stats