Detectat a Galícia el primer cas de salmonel·losi per consum d'ous Kinder

Hi ha altres dos casos en estudi i les autoritats sanitàries ja han començat a retirar els lots contaminats

Imatge d'arxiu dels productes de Kinder
Imatge d'arxiu dels productes de Kinder / Shutterstock

El conseller de Sanitat gallec, Julio García Comesaña, ha informat aquest dissabte que s'ha confirmat a Galícia el primer cas de salmonel·losi que "encaixa" amb l'alerta sanitària existent en relació amb el consum d'ous Kinder. Es tracta d'una persona adulta de l'àrea sanitària de Lugo que ja ha sigut donat d'alta.

En declaracions a la premsa a A Estrada (Pontevedra), el conseller ha assenyalat que existeixen també altres dos casos sospitosos de salmonel·losis a la comunitat que estan en estudi, un corresponent amb l'àrea de Lugo i un altre amb la de la Corunya, però que cap d'ells està ingressat.

Amb tot, remarca que el pacient està "en perfecte estat", ja que es tracta d'un cas ocorregut fa dues setmanes que no es va confirmar fins divendres passat.

Pel que fa als altres dos casos sospitosos, s'han remés les mostres al Ministeri de Sanitat perquè s'analitzen al Centre Nacional de Microbiologia.

Comesaña ha enviat un "missatge de tranquil·litat" a la població i ha informat que les autoritats sanitàries ja estan retirant del mercat els productes dels lots contaminats perquè "no hi haja més gallecs" contagiats.

En un comunicat, la Conselleria de Sanitat recorda que la Direcció General de Salut Pública va emetre un avís a les àrees sanitàries i a les prefectures territorials amb l'abast de l'alerta i el procediment d'actuació. En el marc de les accions de vigilància es va incloure la cerca activa de casos relacionats, a més de la retirada de lots corresponents.

També et pot interessar

stats