Bèlgica ordena tancar la fàbrica de Kinder a Arlon, origen d’un contagi de salmonel·losi

Les autoritats sanitàries insten els consumidors a no menjar cap dels productes retirats, que inclouen Kinder Surprise i Kinder Mini Eggs

Imatge d'arxiu dels productes de Kinder
Imatge d'arxiu dels productes de Kinder / Shutterstock

Les autoritats sanitàries belgues han ordenat al grup italià Ferrero que paralitze la producció de la seua planta de Bèlgica, després de la investigació de desenes de casos de salmonel·la relacionats amb les xocolatines Kinder que produeix la companyia.

Ferrero, que ja ha retirat diversos lots d'ous de xocolate Kinder Surprise de supermercats d'Espanya, la Gran Bretanya, Irlanda i els Estats Units, ha dit que també s'havien retirat altres productes Kinder fabricats a la seu d'Arlon. L'empresa no ha vinculat explícitament la retirada dels productes als casos de salmonel·la.

Amb tot, l'agència belga de seguretat alimentària AFSCA-FAVV ha confirmat un vincle entre més de cent casos de salmonel·la des de fa setmanes i la producció de Ferrero al sud de Bèlgica. La planta d'Arlon representa al voltant del 7% del volum global total de productes Kinder.

L'agència belga ha dit que la decisió de suspendre la producció s’ha pres després de concloure que la informació de Ferrero era incompleta. L'alçament de la suspensió només es donaria una vegada es demostrara que la planta compleix totes les normes de seguretat alimentària.

L'agència ha instat els consumidors a no menjar cap dels productes retirats, que inclouen Kinder Surprise, Kinder Surprise Maxi, Kinder Mini Eggs i Kinder Schokobons.

També et pot interessar

stats