El desviament Urbanova-Aeroport obri al trànsit després de finalitzar les obres dels passos elevats

Els treballs de millora de la xarxa viària continuaran sense que afecten el trànsit

Imatge del desviament Urbanova-Aeroport
Imatge del desviament Urbanova-Aeroport / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Alacant obri a partir d'aquest dissabte el desviament Urbanova-Aeroport de l'avinguda d'Elx a l'altura de la N-332, després de finalitzar la fase en superfície de les obres sol·licitades per Adif de conservació i manteniment del pas superior de la línia del ferrocarril Alacant-El Reguerón.

Per a la culminació de la resta del procés es continuarà treballant sense que afecte el trànsit en la via, i en horari nocturn. La nit de diumenge a dilluns està previst realitzar l'asfaltatge de l'obra, segons han comunicat des del consistori.

Així, la regidoria d'Infraestructures informa que també es continuarà treballant, sense talls de trànsit, per a realitzar la rehabilitació de l'altre pas superior de la línia de ferrocarril Alacant-El Reguerón, situat a l'altura de Sant Gabriel.

Les dues obres tenen un pressupost total de 837.021 euros, i les executa la mercantil PAVASAL a través dels contractes dividits en dos lots, per a rehabilitar els passos superiors sobre les línies de ferrocarril Alacant-El Regerón de l'avinguda d'Elx.

Així mateix, en el segon lot, amb un pressupost de 409.510 euros, s'ha dut a terme la rehabilitació del pas superior d'Urbanova per a millorar les condicions actuals, realitzar el manteniment de l'estructura del pas elevat i sanejar el formigó danyat.

Aquesta zona estava deteriorada per l'antiguitat i oxidació de les armadures, a causa de la proximitat a la mar, sobretot les impostes i les proteccions, així com l'adopció de mesures de contenció de vehicles adaptades a la normativa vigent. En el primer lot s'actua en el pas elevat de Sant Gabriel, i s'hi han invertit 427.511 euros.

Les infraestructures viàries van ser realitzades pel Ministeri de Foment i són de titularitat municipal, per tant, les tasques de conservació són competència de l'Ajuntament d'Alacant.

A més, es realitzaran les operacions necessàries de sanejat, neteja i passivació d'armadures, reparació de la secció de formigó mitjançant morter estructural aplicat a mà, i la recuperació de la secció amb formigó projectat, i s'establiran unes proteccions de les superfícies reparades.

També et pot interessar

stats