La destrucció de l'hàbitat i la caça, raons principals del risc crític d'extinció dels goril·les

Aquest dissabte se celebra Dia Mundial del Goril·la, una jornada amb la qual es pretén posar en relleu el perill de desaparició d'aquesta espècie

Un goril·la del Bioparc amb la seua cria
Una goril·la del Bioparc amb la cria / Bioparc València

Forts i salvatges, però també tendres i delicats. Aquesta és la imatge col·lectiva que es té dels goril·les, uns primats amb els quals les persones comparteixen el 98% de l'ADN i que es troben en perill crític d'extinció.

L'explotació de l'hàbitat per a aconseguir matèries com el coltan o la fusta, i per a l'agricultura intensiva; la caça per a comerciar il·legalment la carn; les malalties que els afecten, com l'ebola i la lenta reproducció, són les raons principals de la complicada conservació d'aquests animals. Per tot açò es troben en perill crític segons la Llista Roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura).

A València, el Bioparc s'ha convertit en un centre de referència per a la protecció dels goril·les. Fa quasi deu anys nasqué el primer exemplar de la Comunitat Valenciana, Ebo. Després arribaren Virunga (6 anys), Pepe (4 anys) i Félix (3 anys). Durant aquest dissabte, el parc zoològic posa el focus a donar a conéixer la situació d'aquests primats.

També et pot interessar

stats