La goril·la Virunga compleix 2 anys de vida al Bioparc

La seua espècie està catalogada com a “perill crític”, a Àfrica només queden entre 2.000 i 3.000 exemplars.

La goril·la Virunga compleix 2 anys de vida al Bioparc

La goril·la Virunga, nascuda a la Comunitat Valenciana, fruit del Programa Europeu de Conservació i l’espècie de la qual és una de les catalogades com a “perill crític”, ha complit el seu segon aniversari en el Bioparc València, envoltada de la seua família i desenes de xiquets que l’han vist joguinejar i menjar el seu pastís d’aniversari.

Segons ha explicat el segon cap de ciudadors del Bioparc, Fran Prieto, “és una esperança molt gran” per a la població de goril·les, el nivell de conservació de la qual està “bastant perjudicat en llibertat”. A més ha afegit que a Àfrica només queden entre 2.000 i 3.000 exemplars.

El nom de Virunga ve del parc nacional més antic i ric en fauna salvatge d’Àfrica i llar d’una quarta part dels goril·les de muntanya del planeta. En llibertat, viuen en selves menys boscoses i mengen molta verdura, fulles, i branques, per la seua alimentació herbívora. L’aniversari de Virunga, d’una de les espècies catalogades com a “perill crític” per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN), és l’esperança d’un futur en què “si s’aconseguira solucionar els problemes de guerres i altres” en els seus hàbitats naturals, ha assenyalat Prieto, “es podria introduir una població viable genèticament, i sana”. 

Aquestes celebracions són una oportunitat perquè la gent es consciencie de la importància de la conservació de la naturalesa i la biodiversitat, ja que “la seua supervivència és també la nostra”, un missatge que encara no ha calat en la societat i pel qual treballen centres com el Bioparc, que és, segons Prieto, “un tros d’Àfrica a València”.

També et pot interessar

stats