Destapen una estafa piramidal que va furtar des de Torrevella 10 milions a més de 250 persones

Prometien altes rendibilitats i quan aconseguien "enganxar" quantitats importants, deixaven de pagar els inversors.

En aquesta operació s'han realitzat set escorcolls en diversos municipis de les comarques del sud valencià i a Múrcia
En aquesta operació s'han realitzat set escorcolls en diversos municipis de les comarques del sud valencià i a Múrcia / Guàdia Civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat a Torrevella una organització delictiva que, a través d'un complex entramat mercantil, ha estafat de forma piramidal a prop de 250 persones una quantitat estimada d'uns 10 milions d'euros. Fins al moment, el cos policial ha detingut huit persones i n'investiga altres set com a presumptes autores dels delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals, estafa, falsedat documental i delicte contra la hisenda pública.

En aquesta operació s'han realitzat set escorcolls en diversos municipis de les comarques del sud valencià (Torrevella, Callosa de Segura i Redovà) i a Múrcia (Múrcia capital i Sucina). S'hi han confiscat quatre cotxes d'alta gamma, molta documentació, efectes electrònics i una màquina de comptar bitllets. Els diners confiscats en els escorcolls ascendeix a 192.500 euros i 34.600 francs suïssos. A més, s'han bloquejat 234.000 euros en 43 comptes bancaris.

La Guàrdia Civil, després d'una investigació que ha durat més d'un any, ha constatat l'existència d'una xarxa integrada per més de 20 membres. El dirigent tenia la funció principal d'invertir en borsa amb els diners aportats per terceres persones en les seues "empreses". Prometien altes rendibilitats, entre el 15 i el 30% al mes i, per a fer creure que eren una empresa seriosa i segura, complien els primers pagaments dels interessos. Però avançat el temps i, especialment, quan aconseguien "enganxar" quantitats importants, deixaven de pagar-los, segons ha explicat l'institut armat.

Per a evitar denúncies, els estafadors renegociaven el deute, fins al punt d'oferir devolucions de tan sols el 10% del capital invertit. Els inversors acceptaven a la desesperada tement que, si es negaven, perdrien el 100% dels diners. El blanqueig d'importants sumes de diners en efectiu, de procedència il·lícita o irregular, que fins ara puja a cinc milions, també era part de l'activitat delictiva.

També et pot interessar

stats