Destapen un frau de 360.000€ a la Seguretat Social amb 21 imputats a l’estat espanyol

L'operació, denominada Trafalgar, s’ha realitzat principalment al Principat d’Astúries però també a Alacant i València.

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu.

La Policia Nacional ha destapat a Astúries un frau de 362.738 euros a la Tresoreria General de la Seguretat Social i al Servei Públic d'Ocupació Estatal amb 21 imputats a l’estat espanyol. Les investigacions han permés descobrir una sèrie de delictes de frau de cotitzacions i prestacions i de falsedat documental.

L'operació, denominada 'Trafalgar', s’ha realitzat principalment al Principat d’Astúries però també a Alacant, València, Barcelona, Càceres, Lugo, Madrid i Las Palmas. Durant el procediment s’ha aconseguit recuperar la quantitat de 84.559,05 euros, que van ser ingressats en la Seguretat Social.

El principal autor d'aquests fets il·lícits va ser detingut a Oviedo hores abans d'agafar un vol a Miami, on pensava establir la seua residència.

Les primeres indagacions es van iniciar en ser detectada una empresa d'Oviedo que, fins a l'any 2013, es dedicava a la distribució nacional i internacional d'aliments i begudes i que tenia un deute de 124.000 euros amb la Seguretat Social en no abonar les quotes dels seus treballadors. 

L'examen de la documentació ha permés demostrar que els empleats declarats amb altes fictícies van obtindre diversos beneficis aconseguits il·lícitament, de forma única o conjunta, com són la consecució dels permisos de residència i el cobrament de prestacions de desocupació.

També et pot interessar

stats