Front comú de 17 municipis de la Marina Alta contra la instal·lació de 9 torres eòliques

La construcció amenaça els camps de moscatell, un cultiu amb més de vint segles d’antiguitat a la comarca

Acció per a protegir les vinyes de les plantes eòliques

El conreu de vi moscatell és una de les joies de la Marina Alta, considerada la Toscana alacantina, i és una part fonamental del seu desenvolupament econòmic. Ara mateix es veu amenaçada pels projectes de torres eòliques que proliferen per tot el territori valencià.

Per això, hui els alcaldes de 17 municipis de la comarca han signat un manifest per a donar suport a la varietat del moscatell, tan profundament arrelada al territori, i protegir-la així d'amenaces com el projecte per a alçar fins a nou d’aquestes torres als cims de les valls de la comarca. 

A més, des de la Denominació d’Origen Vins d’Alacant demanen més protecció per a la superfície fèrtil agrícola de la comarca. Defenen que a la Marina Alta es troba el cup de vi més antic d’Europa, que té més de 2.600 anys, i reivindiquen que aquesta herència viticultora no es pot deixar perdre. Així ho ha explicat a À Punt Antonio Miguel Navarro, el seu president.

La falta de relleu generacional en aquests cultius a la Marina Alta és un dels altres problemes que afronta el sector. “Veig poc de futur perquè a la gent jove no li agrada molt el camp”, lamenta Vicent Andrés, un llaurador de família viticultora que es dedica al conreu de vinyes des de fa quatre anys, quan va decidir apostar per dedicar-se de ple a la seua passió. Ara, veu com aquest sector, cada vegada més envellit, perilla perquè quasi no hi ha gent que s’hi vulga dedicar. 

També et pot interessar

stats