Desnonen una pensionista i el seu fill amb discapacitat d’un pis d’un fons voltor a les Carolines d'Alacant

Malgrat pagar el lloguer, el fons que ha comprat el seu edifici no els ha renovat el contracte i els ha fet fora

Desnonen una dona pensionista d’un pis propietat d’un fons voltor al barri de les Carolines / À Punt NTC

Una dona pensionista i el seu fill amb discapacitat han sigut desnonats aquest dimecres al barri de les Carolines d'Alacant. Malgrat pagar el lloguer, el fons voltor que ha comprat el seu edifici no els ha renovat el contracte i els ha fet fora. 

La presència de més de cinquanta persones, convocades pel Sindicat Barri de les Carolines, no ha evitat que finalment la policia executara el llançament. “Jo he recorregut a tots els llocs on podia, he enviat tota la documentació del meu fill i res”, lamenta Maria. 

Però no ha sigut suficient. Tot i tindre un informe de vulnerabilitat emés pels serveis socials per a parar el desnonament hauria calgut que l'Ajuntament d'Alacant emetera un document d'emergència habitacional que no ha arribat. “L’administració té una responsabilitat i ha de fer el seu treball”, ha explicat Fran Llopis, portaveu del sindicat del barri de les Carolines. 

Finalment, la policia ha fet fora una a una totes les persones que tractaven d'evitar el desnonament. En les pròximes setmanes hi ha previstos nou desnonaments a Alacant, la segona ciutat del país on més han pujat els lloguers amb un 23% d'augment dels preus respecte al 2021.

També et pot interessar

stats