Desmantellen una nova festa il·legal a Benimaclet

La policia acudeix de nou al solar de La Eskombrera, a València, i desallotja mig centenar d'assistents.

Solar de Benimaclet on es va celebrar la festa il·legal que la Policia Local va desmantellar ahir diumenge

La policia ha desmantellat una nova festa il·legal al solar de La Eskombrera de València aquest cap de setmana. De la festa, que se celebrava en una fàbrica abandonada pròxima al cementiri de Benimaclet, els agents van desallotjar mig centenar de persones i, a més, van alçar 42 actes a participants que no duien mascareta, altres nou actes per drogues, una altra per armes i van detindre a un dels assistents, de 26 anys, que portava set bosses de speed, entre altres substàncies estupefaents.

No era la primera vegada que la Policia Local de València intervenia en una festa en aquest solar durant les últimes setmanes. De fet, À Punt ja es va fer ressó d’alguna d’elles. Amb motiu de l'última intervenció, ahir diumenge, el regidor de Protecció Ciutadana de València, Aarón Cano, ha lamentat “la greu irresponsabilitat d'aquests comportaments” perquè “comprometen la salut de tantes persones”.

Cano ha apel·lat a la responsabilitat individual per a evitar situacions com la de la festa al barri de Benimaclet. “Tots som responsables d'aquesta situació. No es pot véncer la Covid-19 amb la responsabilitat d'una part de la població i la irresponsabilitat permanent d'una altra part que, per molt menuda que siga, és una agressió permanent a tota la societat”.

Una il·legalitat repetida a tot el territori

Tot i les restriccions en vigor per a evitar les concentracions de persones o la prohibició d’obrir els establiments d’oci nocturn, hi ha qui intenta desafiar-les amb festes nocturnes. De fet, la Policia Nacional va dissoldre només fa uns dies una altra festa en un pub de València, on va denunciar 42 assistents per incomplir les normes de seguretat sanitària.

El mateix ocorria amb una festa a Pego fa unes setmanes o a Elx i Alzira a mitjans d’estiu.

També et pot interessar

stats