Desmantellen un càrtel serbi que operava en la Comunitat Valenciana i Catalunya

La Policia Nacional i l'Europol han detingut 25 persones per tràfic d'armes, de drogues i blanqueig de capitals, algunes d'elles a Alacant i València

Objectes confiscats durant l'operació
Objectes confiscats durant l'operació / Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb l'Europol i la policia de Sèrbia, han desmantellat una organització criminal d'origen serbi i de caràcter transnacional dedicada al tràfic d'armes, de drogues i al blanqueig de capitals, i ha detingut a 23 persones en la Comunitat Valenciana i Catalunya i a altres dues a Sèrbia.

El grup comptava entre els seus integrants amb un objectiu prioritari per a l'Europol: el líder de l'organització, considerat com una de les persones més rellevants dels càrtels balcànics.

La investigació es va iniciar al febrer i ha suposat un dispositiu en el qual han participat més de 300 efectius policials. Així mateix, s'han dut a terme catorze entrades i registres de manera simultània en tots dos països i han detingut un total de 25 persones, 23 d'elles a les províncies d'Alacant, València, Barcelona i Tarragona, i dues a Sèrbia. D'aquestes, onze ja han ingressat en presó.

A més, s'han desmantellat sis plantacions de marihuana i intervingut 4.000 plantes, 63 quilos de cabdells envasats al buit a punt per a la distribució, prop de 450.000 euros, quatre vehicles, un rifle, tres armes simulades, gran quantitat de munició real i tres rellotges de luxe.

El desmantellament de les plantacions de marihuana i la confiscació de la droga ha ocasionat a aquest grup criminal pèrdues de 660.000 euros i una privació de guanys per les collites d'un valor aproximat de més de dos milions d'euros anuals.

També et pot interessar

stats