Desmantellat a Albalat dels Tarongers un dels laboratoris de cocaïna més importants d’Europa

La Policia Nacional ha detingut 11 persones, 4 d’elles a València, per intentar introduir grans quantitats de droga en carregaments marítims.

Imatge de l'operació facilitada pel Cos Nacional de Policia

El Cos Nacional de Policia ha desmantellat a Albalat dels Tarongers, al Cam de Morvedre, un dels laboratoris de processament de cocaïna més importants d’Europa. 

En l’operació s’han detingut 11 persones, concretament a les províncies de València (4), Madrid (3) Màlaga (1), Toledo (1), Valladolid (1) i Pontevedra (1), entre les quals hi ha de nacionalitat espanyola, albanesa i colombiana, segons ha informat la policia. Entre aquests es troben els responsables de l’organització, que dirigien les operacions des de la Costa del Sol.

El laboratori estava instal·lat en una partida aïllada i de difícil accés d'Albalat dels Tarongers, i estava protegit durant les 24 hores de dia. A l’interior s’han confiscat 8.500 litres de diverses substàncies químiques, difícils d’adquirir, que serveixen per a elaborar el clorhidrat de cocaïna, o pasta base.

L’estupefaent viatjava barrejat amb farina de palmist –un residu de l'oli de palma– en contenidors marítims. Per a introduir la droga, la banda va activar una trama empresarial d’aparença legal a través del qual van importar un primera carregament de 10 contenidors al port de Marín, a Pontevedra. Només un contenia la droga. 

La banda havia contractat experts químics o cuiners per a ensenyar-los com separar l’estupefaent del residu i recuperar així la pasta de cocaïna. 

En l’operació s’han escorcollat 10 immobles, inclòs el xalet de València, i s’han confiscat 12 contenidors.

També et pot interessar

stats