Desenes de persones es concentren a València en record de l'opositor rus Navalni

És la segona trobada espontània que es produeix des que es va conéixer la seua mort en una presó àrtica d'alta seguretat

Homenatge a Navalni, aquest dilluns a València
Homenatge a Navalni, aquest dilluns a València / À Punt NTC

Desenes de persones s'han concentrat aquest dilluns de vesprada a l'avinguda d'Aragó de València, davant del consolat de Rússia, per a retre homenatge a la memòria del conegut dissident i polític rus Aleksei Navalni, mort divendres passat a la presó àrtica d'alta seguretat on estava tancat des de desembre. És la segona reunió espontània que es produeix després de la del dia 16, quan es va conéixer la notícia.

Després de la vigília, en què s'han deixat flors, missatges i fotografies, un grup d'unes cinc persones s'ha quedat a cuidar els ciris que s'han encés per a fer un acte commemoratiu.

Navalni ha sigut el líder més prominent de la dissidència a Vladímir Putin, en el poder des de l'any 2000, durant la darrera dècada. L'agost passat, la justícia russa el va condemnar a dènou anys per extremisme polític i uns altres càrrecs, tot i que arrossegava també condemnes anteriors que sumaven en conjunt trenta anys de presó. Actualment, estava reclòs en el penal IK-3 de la localitat de Kharp, tocant al cercle polar Àrtic.

Precisament aquest dilluns les autoritats russes s’han negat, per tercera jornada consecutiva, a entregar a la família el cadàver de Navalni. La mare del polític, Liudmila Navàlnaia, s’ha personat a la morgue per a recollir el cos, però els treballadors han assegurat desconéixer on està el cadàver. Segons ha informat OVD-Info, organització que vetla pels drets dels detinguts, més de 50.000 persones ja han signat una petició popular perquè les autoritats entreguen el cos a la família.

També et pot interessar

stats