La desena jornada de vaga en Ryanair deixa retards en 22 vols a Alacant i 17 a València

Els sindicats han informat de l’acomiadament d'un nou tripulant per secundar la vaga

Viatgers pujant en avió de Ryanair a l'aeroport de Manises
Viatgers que pugen en avió de Ryanair a l'aeroport de Manises / Ángel Sáez

La vaga dels tripulants de cabina de passatgers (TCP) espanyols de Ryanair ha deixat aquest dimarts un total de quatre vols cancel·lats i 213 amb retards a Espanya, segons han informat els sindicats. A la Comunitat Valenciana s'han originat 22 retards a l'aeroport d'Alacant-Elx i 17 al de València.

Els sindicats han informat de l’acomiadament d'un nou tripulant per secundar la vaga. En aquest cas és un treballador amb dotze anys de servei a la base de Barcelona. "Ja són onze els treballadors acomiadats per Ryanair per exercir el dret constitucional a vaga", han assegurat els convocants.

Els TCP de l'aerolínia de baix cost irlandesa estan convocats a noves jornades de vaga aquesta setmana, en concret des d'aquest dilluns, 25 de juliol, fins al dijous 28.

Els convocants, els sindicats USO i Sitcpla, reclamen a l'aerolínia reprendre la negociació d'un conveni col·lectiu "que arreplegue unes condicions laborals dignes i sota la legislació espanyola per als seus treballadors".

Els sindicats debatran en aquest inici de setmana sobre noves accions, entre les quals podria estar la vaga indefinida, que podria començar en la primera setmana del pròxim mes, coincidint amb una de les majors operacions eixida de tot l'any.

També et pot interessar

stats