Desconfinen parcialment les Alcubles

La direcció de l'extinció de l'incendi de Begís autoritza el veïnat a eixir de casa, però no a abandonar el municipi 

Protesta a les Alcubles, aquest dijous

Emergències de la Generalitat ha decretat el desconfinament parcial de les Alcubles per l'avanç favorable de les tasques d'extinció a l'incendi de Begís. La decisió suposa que, des d'ara, el veïnat pot circular per dins del poble, però no abandonar-lo, segons ha precisat la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, des del post de comandament avançat instal·lat a Viver.

Així, aquest municipi dels Serrans passa d'estar confinat a quedar tancat perimetralment. L'objectiu és deixar lliures les carreteres perquè hi circulen els mitjans d'extinció i així evitar perills, com ara caigudes de branques o incursió en zones perilloses.

La direcció del lloc de comandament avançat és més optimista aquest divendres pel que fa a l'evolució d'aquesta llengua de l'incendi que ahir va virar de forma molt virulenta cap als Serrans, en direcció a la serra de la Calderona. Finalment, l'avanç s'ha frenat i les flames no han entrat en el parc natural, cosa que ha permés alçar parcialment el tancament total sota el qual ha estat la població de les Alcubles les últimes 24 hores. 

Protestes del veïnat

Fins abans de conéixer que decau la restricció, el veïnat estava en peu de guerra. A les Alcubles hi ha a penes 600 persones censades, però a l'estiu la població es triplica i justament estan en plenes festes. Aquest dijous ja van haver de cancel·lar alguns actes després que es decretara el confinament domiciliari preventiu i aquest divendres hi havia molt de malestar, perquè no entenien que la mesura es mantinguera encara vigent, tenint en compte que la situació provocada pel foc ha millorat en les últimes hores i no hi ha tant de fum. 

Al migdia, els residents s'han congregat a la plaça principal del municipi per a protestar per una mesura que veuen "innecessària". Reclamen el desconfinament immediat. Des de l'Ajuntament comparteixen l'opinió del veïnat i esperen que en les pròximes hores la direcció del post de comandament avançat de l'incendi de Begís alce la restricció. "No tenim ara mateix cap risc de foc ni fum", ha remarcat la regidora de Cultura, María Jesús Cubells. També ha recordat que les Alcubles estan en festes i els establiments "necessiten aquests dies per a fer l'agost". 

També et pot interessar

stats