Descobreixen com s'estén el càncer cerebral més agressiu

Investigadors d'Alacant i Múrcia han provat en ratolins una teràpia que podria frenar-ne la progressió.

Glioblastoma, el càncer cerebral més agressiu
Glioblastoma, el càncer cerebral més agressiu / EP

Investigadors de l'Institut de Neurociències UMH-CSIC d'Alacant i de l'IMIB-Arrixaca de Múrcia han descobert com el glioblastoma, el càncer cerebral més agressiu, envaeix el teixit sa sense resistència. Això suposa una troballa clau per a comprendre millor com actua i aconseguir curar-lo. La notícia s'ha conegut aquest dimarts 24 de setembre, Dia Mundia de la Investigació en Càncer. 

L'objectiu del treball, publicat en la revista PNAS, és desactivar la funció antitumoral que tenen aquestes cèl·lules, denominades perícits, i obligar-les a treballar en l'expansió del tumor. És a dir, transforma la funció d'aquestes cèl·lules, que passen de defendre el nostre organisme, a atacar-lo.

Els investigadors han pogut comprovar resultats prometedors en ratolins. Aquest nou descobriment suposa un avanç contra aquest agressiu tumor cerebral i està en sintonia amb la hipòtesi actual sobre el paper de l'autofàgia en la supressió dels primers estadís del desenvolupament tumoral i com les alteracions en aquest procés fan que hi progresse.

També et pot interessar

stats