La Comunitat Valenciana registra 143 positius de coronavirus i 13 víctimes més

El descens de la incidència acumulada es consolida al nostre territori amb 34,77 contagis per cada 100.000 habitants

Un cambrer creua una terrassa de la platja de la Malva-rosa de València, en una imatge d'aquesta setmana,
Un cambrer recorre una terrassa de la platja de la Malva-rosa de València, en una imatge d'aquesta setmana / Manuel Bruque (Efe)

La Comunitat Valenciana ha diagnosticat 143 casos nous de coronavirus aquest dissabte, una xifra semblant a la d’ahir divendres, quan es van registrar onze contagis menys. A més, Sanitat Universal ha confirmat 13 defuncions, que eleven fins a les 7.051 les víctimes que deixa la pandèmia al nostre territori. 

Amb els nous positius confirmats per prova PCR o per un test d’antígens, el total de positius és de 384.034 persones. Quant a la distribució territorial, 40 dels nous positius es localitzen a Castelló, mentre que 53 a Alacant i 49 a València. 

D'altra banda, la incidència acumulada del coronavirus al nostre territori continua la tendència descendent, de fet en l'última jornada s’ha reduït encara més i a hores d’ara se situa en 34,77 contagis per cada 100.000 en els últims catorze dies, segons han confirmat a À Punt des de la Conselleria de Sanitat Universal. 

Aquesta dada evidencia que la Comunitat Valenciana és l’autonomia amb menor proporció de contagis per cada 100.000 habitants, d'acord amb el darrer balanç oferit pel Ministeri de Sanitat dijous. Atenent a aquesta dada del departament que dirigeix Carolina Darias, la incidència acumulada ha baixat vora quatre punts des del passat dijous. 

La positiva evolució de la pandèmia al territori valencià, que ha passat de ser la comunitat autònoma amb més incidència acumulada a ser la que menys presentava en només dos mesos, contrasta amb l’evolució de la pandèmia al conjunt d’Espanya. En els últims dies la incidència acumulada al conjunt de l’Estat ha pujat, mentre que al País Valencià descendia. Aquest dijous, aquest paràmetre era de 128,17 positius per cada 100.000 habitants, mentre que a la Comunitat Valenciana era de 36,65 aleshores i ara ja de 34,77 contagis. L’evolució favorable de la pandèmia al nostre territori està ara en  nivells de principis d’agost. 

De fet, s’espera que la incidència acumulada de determinades comunitats, com ara Catalunya, continue creixent en els pròxims dies, perquè les autoritats sanitàries d’aquesta autonomia ja han detectat aquest dissabte un augment de la velocitat de reproducció del virus de quatre punts i se situa en 1,04. De fet, en les últimes 24 hores Catalunya ha notificat 1.470 nous positius. En el cas de Navarra, la xifra de casos nous ha anat pujant al llarg de la setmana, en passar dels 68 casos nous amb què començava la setmana fins a superar-ne el centenar ahir divendres. A la Comunitat Valenciana es confirmaven aquest divendres 154 nous positius.

També et pot interessar

stats