Desarticulen una banda d’encastadors que actuava en grans superfícies de la Comunitat Valenciana i Madrid

Alfafar, Alfara del Patriarca, Setaigües i Requena, entre les localitats valencianes en què haurien actuat

Imatges de les detencions i els actes delictius / Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil han dut a terme una operació que ha permés desarticular una banda d'encastadors que actuava amb maces per a robar en grans superfícies. La Benemèrita ha arrestat cinc persones relacionades amb una trentena de robatoris duts a terme en Alfafar (Horta Sud), Alfara del Patriarca (Horta Nord), Setaigües (Foia de Bunyol), Requena i en diferents punts de la Comunitat de Madrid.

Entre els detinguts es troba Miguelito, fillastre del conegut encastador i butroner el Piojo, i fill de la Tata i el Lolo, qui va ser lloctinent del famós encastador Goyito, han informat fonts de la investigació. Tenen edats entre els 20 i els 32 anys i sumen entre tots més d'una trentena de detencions. Després de ser arrestats, se n'ha decretat l'ingrés a la presó.

En el transcurs de l'operació, denominada Cerbero Shaguar, s'ha aconseguit acreditar l'autoria de la banda en una trentena de fets delictius, si bé podrien haver comés més d'un centenar de robatoris. També se'ls atribueix el robatori de mig centenar de vehicles.

El grup criminal està especialitzat en robatoris amb força, perpetrats en els últims mesos i el principal objectiu dels quals eren superfícies comercials, on es decantaven per botigues d'electrònica, informàtica, així com òptiques i farmàcies. També se'ls atribueixen fets en magatzems de bicicletes, establiments d'hoteleria i fins i tot en empreses de paqueteria.

Els membres del grup delictiu seleccionaven el lloc on anaven a perpetrar l'atracament i actuaven de nit. Per als seus desplaçaments utilitzaven vehicles que prèviament sostreien, que els permetien emprendre ràpides fugides. Precisament l'increment en el nombre de denúncies per robatoris d'una determinada marca i model va ser el que va posar en alerta els investigadors de la Guàrdia Civil.

La recerca ha permés determinar que, normalment, en una mateixa nit realitzaven entre tres i quatre robatoris en comerços. S'han dut a terme set registres domiciliaris a Madrid, Torrejón de Ardoz, Leganés i el Viso de San Juan (Toledo), on s'han recuperat efectes procedents dels fets investigats i material per a la sostracció de vehicles i perpetració de fets delictius.

També et pot interessar

stats