Desarticulen dues bandes de tràfic de drogues que operaven a l'Alcoià

En els registres als 32 detinguts s'han confiscat 100.000 euros, una vintena d'armes de foc simulades, un quilo de cocaïna, quatre de marihuana i altres drogues

Imatge d'un dels escorcolls realitzats en l'operació
Imatge d'un dels escorcolls realitzats en l'operació / CNP

Una operació conjunta entre la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha permés desarticular dues organitzacions criminals conformades per 32 persones i especialitzades en la venda de droga en el nord d'Alacant i el sud de València. Les dues bandes estaven vinculades i s'intercanviaven productes.

En els dènou registres realitzats als 32 detinguts s'han confiscat més de 100.000 euros en efectiu, una vintena d'armes de foc simulades, un quilo de cocaïna, quatre quilos i mig de marihuana, 140 grams d'haixix, speed, cristall i fàrmacs il·legals, han informat fonts policials.

Les investigacions es van iniciar a principis de maig, després d'unes primeres sospites que van recaure sobre diversos ciutadans residents a Alcoi, Cocentaina i Muro d'Alcoi.

Alcoi, centre d'operacions

Després es va comprovar que es tractava d'una organització criminal situada a Alcoi, directament vinculada a un altre grup assentat a Atzeneta d'Albaida, que es proveïa de substàncies estupefaents procedents del grup alcoià.

El grup assentat a Alcoi tenia una estructura piramidal que estava dirigida per un home, que era l'encarregat d'aconseguir cocaïna pura en grans quantitats, per a després adulterar-la, emmagatzemar-la i ocultar-la en diversos pisos de seguretat que tenia el grup.

La venda de droga es feia principalment a Alcoi, Cocentaina i Muro d'Alcoi, encara que també en la resta de poblacions de la comarca.

Els 32 detinguts han sigut posats a la disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 3 d'Alcoi, que ha decretat l'ingrés a la presó de tres dels detinguts.

També et pot interessar

stats