Desarticulada una xarxa de tràfic d’armes per al crim organitzat

Una de les detencions ha tingut lloc a Bigastre (el Baix Segura).

Material requisat per la Guàrdia Civil durant l'operació Botxo
Material requisat per la Guàrdia Civil durant l'operació Botxo / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut sis persones i tres més han sigut imputades per diversos delictes, com tràfic d’armes, falsificació de monedes i falsedat documental.

Les detencions s’han produït després de fer registres a les províncies de Biscaia, Madrid, Alacant, Toledo, Navarra, Barcelona, Girona i Segòvia i formen part de l’operació Botxo, que es va iniciar l’any passat quan es va detectar que una persona resident a Biscaia podia haver estat traficant amb armes i venent-les per internet.

El subministrador de les armes es trobava a Madrid, on tenia un taller clandestí per a manipular les armes i fabricar munició pròpia igual que la persona detinguda a Bigastre (Baix Segura). La majoria de persones detingudes en l’operació són els compradors d’aquestes armes, persones relacionades amb el crim organitzat.

La Guàrdia Civil ha requisat en total 49 armes curtes (pistoles i revòlvers), 5 subfusells, 2 metralladores, 4 armes llargues i 2 granades de morter. També munició, en concret, 4.936 cartutxos metàl·lics amb projectil, de diferents calibres, 2,5 quilos de pólvora i altres elements per a la fabricació artesanal de munició metàl·lica i una plantació interior de marihuana.

També et pot interessar

stats