Desarticulada a Alacant una trama que prometia falsos contractes laborals per a obtindre el permís de residència

Els presumptes autors demanaven diners a estrangers en situació vulnerable per uns tràmits que després no duien a terme

Imatge d'arxiu d'agents de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu d'agents de la Policia Nacional / Europa Press

La Policia Nacional d’Alacant ha detingut nou persones, entre elles cinc empresaris i l'advocat d'una assessoria, per la presumpta implicació en una trama de contractes fraudulents per a l'obtenció de permisos de residència.

L'operació policial es va iniciar arran d'una informació anònima que acusava el propietari d'una assessoria de la ciutat d'Alacant d'estafar a estrangers en situació vulnerable. Una treballadora de l'assessoria d'origen marroquí era la que captava als clients, els prometia contractes de treball, un dels principals requisits per a obtenir aquest permís.

Una vegada concertada la cita en l'assessoria, demanaven a les víctimes entre 5.000 i 9.000 euros de bestreta pels tràmits. El responsable de l'assessoria contactava amb diversos empresaris que s'oferien a realitzar ofertes laborals que finalment no es duien a terme.

Quan les víctimes anaven a l'assessoria a reclamar, la treballadora els coaccionava perquè no denunciaren els fets davant la policia, argumentant que si ho feien serien expulsats o no aconseguirien mai el permís de residència.

Els detinguts són cinc empresaris i dues dones estrangeres, a qui s'acusa d'un delicte de falsedat documental; la treballadora de l'assessoria a la qual s'acusa de falsedat documental, estafa i coaccions; i l'advocat i propietari de l'assessoria a qui s'acusa de falsedat documental, estafa i frau a la Seguretat Social.

L'operació policial ha sigut encapçalada pel Grup III de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració i Falsedat Documental d'Alacant i els detinguts han sigut posats a la disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Alacant.

També et pot interessar

stats