Desapareix un home a Cortes de Pallars després de llançar-se des d'un pont de 40 m al Xúquer

Un ampli dispositiu rastreja el riu i els voltants per terra, aigua i cel per tal de localitzar l’home de cinquanta anys

Equips de rescat treballen en la cerca d'un home de vora 50 anys desaparegut en Cortes de Pallars
Equips de rescat treballen en la recerca d'un home de vora 50 anys desaparegut a Cortes de Pallars / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
30 de juny 2024 - 18:38 Actualitzat: 30 de juny 2024 - 21:22

Un ampli dispositiu de rescat s’ha mobilitzat per a localitzar un home d'uns cinquanta anys que ha desaparegut després de llançar-se al riu Xúquer a Cortes de Pallars, a la Vall de Cofrents-Aiora. 

El Centre Coordinació d'Emergències ha rebut un avís a les 16:04 hores, en què s’alertava de la desaparició d’un home de vora cinquanta anys en un tram del riu Xúquer proper a la urbanització Las Viñas. Concretament, l'home ha desaparegut després de llançar-se a l'aigua des del pont de quaranta metres d'altura que travessa el riu, i pel qual transcorre la carretera CV-428. El 112 ha mobilitzat fins a la zona un helicòpter amb un metge, un grup especial de rescat en altura i dues brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers de València. A més, s'ha sol·licitat la intervenció d'un grup especialitzat de busseig de la Guàrdia Civil. A les tasques de rescat s’ha incorporat també un equip de bombers voluntaris de Cofrents amb una embarcació.

Un ampli dispositiu de rescat treballa al Xúquer al pas per Cortes de Pallars, el punt on ha desapregut un home este diumenge
Un ampli dispositiu de rescat treballa al Xúquer al pas per Cortes de Pallars, el punt on ha desapregut un home este diumenge / À Punt NTC

A hores d’ara, els cossos de seguretat pentinen la zona i els voltats per la ribera, per l’interior de riu i també des del cel. 

Un Grup especial de treball en altura (Gera) dels bombers rastreja el Xúquer per a buscar un home desaparegut
Un Grup especial de treball en altura (Gera) dels bombers rastreja el Xúquer per a buscar un home desaparegut / Consorci Provincial de Bombers de València

Segons avança el diari Las Provincias, els testimonis presents en la zona el van veure per última vegada quan se submergia en l'aigua, però no l'haurien vist eixir, i per això telefonaren a l'112.

Possible segona víctima mortal al Xúquer

Si es confirmara la mort de l'home desaparegut a Cortes de Pallars, seria la segona víctima mortal que mor al Xúquer al juny.

La primera víctima mortal va ser un menor d'onze anys d'Alzira (Ribera Alta) que va desaparéixer el 13 de juny mentre prenia el bany al riu amb un grup de xiquets. Els serveis de rescat van trobar el cos l'endemà, a prop de la zona on els altres menors l'havien vist per última vegada.

Durant el juny d'enguany, un total de vint persones han perdut la vida en entorns aquàtics valencians, dènou dels quals han mort a les platges.

També et pot interessar

stats