Desallotgen un edifici d'Elx per un aparatós incendi en el primer pis

Les flames envolten una casa amb quatre persones dins en un incident que s'ha saldat amb nou persones hospitalitzades

Els bombers intervenen en l'incendi d'una vivenda a Elx
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 d'agost 2022 - 11:17 Actualitzat: 15 d'agost 2022 - 14:31

Sobresalt a Elx. Un incendi declarat aquest dilluns en el primer pis d'una finca del carrer Porta d'Alacant, prop del Palmerar, ha obligat a desallotjar ràpidament tot el veïnat. El sinistre s'ha declarat cap a les nou i mitja del matí, aparentment, pel mal funcionament d'un aparell elèctric.

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat quatre dotacions de Policia Local, tres de bombers i dues ambulàncies. Immediatament s'han coordinat per a organitzar el dispositiu d'evacuació de tot l'edifici, de huit plantes, que s'ha completat de manera ordenada i tranquil·la. A l'interior de la vivenda afectada hi havia quatre persones, que han pogut eixir sanes i estàlvies, però han necessitat atenció sanitària per inhalació de fum. En acabant s'ha procedit a l'evacuació de la resta de persones que viuen a la finca. L'incident s'ha saldat amb nou persones hospitalitzades i tres bombers han patit cremades de diversa consideració, un d'ells de segon grau, ha informat el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant.

Un dels residents del pis, Jimmy, ha explicat en declaracions a À Punt que l'alarma ha saltat quan s'ha produït una detonació, sembla que de la màquina d'aire condicionat del saló. En aquell moment tots els membres de la família estaven a les habitacions i cap ha patit ferides. Han hagut de fugir enfilant-se a la casa del veí amb l'ajuda d'unes caixes. L'angoixa ha regnat per uns minuts: "Hi havia molt de fum negre i en el corredor es notava molta calor", ha relatat Jimmy. El xic ha contat com el seu pare ha tractat d'apagar el foc, sense aconseguir-ho. "Era inapagable", diu Jimmy, que ha apuntat que han hagut d'emportar-se per la força el progenitor perquè desistira de lluitar contra les flames. 

Un equip d'À Punt NTC ha comprovat de primera mà la gran fumaguera negra que ha provocat l'incendi. Tots els residents de la finca afectada per l'incident, entre els quals hi havia gent major, han pogut ser evacuats amb una gran escala. Segons el Consorci Provincial d'Alacant, les flames s'han propagat per tota la façana i l'interior de l'edifici. Quasi totes les plantes hi han quedat afectades.

També et pot interessar

stats