Les quaranta persones desallotjades per un incendi en una urbanització de Xàbia tornen a sa casa

Els bombers han impedit que les flames arribaren a una zona boscosa

Imatge de l'incendi a una urbanització de Xàbia
Imatge de l'incendi en una urbanització de Xàbia / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant

Quaranta persones han tornat aquest dimarts a la vesprada a sa casa, després d'haver sigut desallotjades del seu domicili a la urbanització El Rafalet, situada al carrer de la Mar de la Xina de Xàbia (Marina Alta) a causa d'un incendi. Tot apunta que les flames s’han originat en un quadre elèctric d'un dels habitatges, que s'ha propagat ràpidament per estar integrat en una barrera de tanques de ciprer.

Fonts municipals han destacat que la Policia Local, la Guàrdia Civil, els bombers del Consorci Provincial i agents de Protecció Civil han intervingut per a controlar el foc, en un operatiu en què també ha intervingut una brigada helitransportada i un mitjà aeri.

Els habitatges estaven en el límit d'una extensa zona boscosa de la urbanització. L’Ajuntament ha destacat que, gràcies a l’acció de l’operatiu d’extinció, les flames no s'han escampat en zona forestal i ha ressaltat que els bombers han continuat treballant per a evitar que la cendra fera revivar el foc.

L'alcaldessa, Rosa Cardona, ha visitat el lloc durant el matí. El foc no ha afectat les vivendes, però sí que ha cremat un parell de vehicles i objectes personals que estaven als voltants de les parcel·les. L'incendi s'ha declarat extingit a les 15:40 hores, segons fonts municipals.

També et pot interessar

stats