Denuncien el cap de la Policia a la Comunitat Valenciana per prevaricació en controls

El sindicat policial Jupol afirma que s'ha obligat els funcionaris a complir instruccions que podrien derivar en denúncies per part de les persones migrades.

Imatge d'arxiu de la presa de possessió del càrrec de Jorge Zurita, cap superior de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu de la presa de possessió del càrrec de Jorge Zurita, cap superior de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

El sindicat policial Jupol ha presentat una denúncia als jutjats perquè s'investigue, per un presumpte delicte de prevaricació, el cap superior de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana, Jorge Zurita, per haver ordenat controls policials en vols i vaixells que arriben de les Canàries i les Balears amb persones migrades en situació irregular.

L'organització sindical demana que un jutge determine si aquesta decisió s'ajusta al dret, ja que ha obligat els funcionaris a complir instruccions que podrien derivar en denúncies per part de les persones migrades que arriben en pasteres o cayucos.

El secretari regional de Jupol a la Comunitat Valenciana, Sebastián Gómez, ha afirmat que "l'excusa" de Zurita és que els viatgers ignoren les prohibicions sanitàries del confinament perimetral que existeixen a la regió i "pretenen arribar a la Península per a establir-se o traslladar-se a altres països europeus".

La denúncia presentada posa l'accent sobre el fet que les instruccions que van rebre els efectius policials podrien ser irregulars perquè aquests desplaçaments –denominats interns nacionals– no han d'estar subjectes a controls policials, ja que no es creua cap frontera.

Jupol assegura que si la finalitat d'aquesta mesura és fer efectiu el tancament perimetral de la comunitat autònoma, els controls haurien d'aplicar-se a tots els desplaçaments, sense importar si l'origen és lse Canàries i les Balears i si les persones que viatgen són migrants.

També et pot interessar

stats