Denuncien dues agressions transfòbiques el Dia Internacional de la Memòria Trans
La dona ha narrat en les xarxes socials atacs físics acompanyats d'insults per la seua identitat de gènere.
Una jove trans ha denunciat aquest divendres en el seu perfil d'Instagram que l'han agredida per la seua identitat de gènere. L'agressió ha sigut als carrers de Barcelona, prop del domicili d'Eva Vildosola.
La xica ha relatat al seu perfil que l'han escridassada dient-li "travelo" i "engendro", i a continuació li han pegat dues punyades a la cara i colps al cos. Eva Vildosola, de 19 anys, ha volgut fer servir el seu elevat nombre de seguidors en les xarxes socials per a visibilitzar aquesta realitat.
La jove ha recordat que aquesta mena d'atacs a la gent trans són freqüents, i ha demanat erradicar la transfòbia que els motiva. En el Dia Internacional de la Memòria Trans, que recorda les persones trans víctimes mortals d'atacs transfòbics, la seua denúncia acaba amb una mostra dels efectes d'aquesta violència: "No vull morir demà".
Col·lectius LGTBI mostren el seu rebuig
La Federació Estatal LGTB ha condemnat aquesta agressió i ha posat l'accent en la necessitat d'una llei integral trans, que garantisca que aquests atacs “no queden impunes”. El col·lectiu LGTB+ valencià Lambda també s'ha sumat a aquest missatge de rebuig i ha emmarcat aquest atac com una mostra de violència contra les dones i un delicte d'odi transfòbic.
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comentat en la publicació de denúncia d'Eva Vildosola que la capital catalana és “contrària a tota mena de transfòbia, violència i discriminació”. A més, l'edil ha oferit públicament a la xica agredida suport jurídic i psicològic gratuït.
Agressió sexual transfòbica a Madrid
La presidenta de la Federació Plataforma Trans, Mar Cambrolle, ha denunciat l'agressió a una jove trans a la ciutat de Madrid. Segons ha informat l'organització, dos homes van abusar sexualment de l'agredida, la van ferir amb un objecte punxant, la van colpejar i van amenaçar-la de mort al crit de "travesti".
A la Comunitat Valenciana, el servei Orienta ofereix atenció i assessorament a les víctimes de discriminació i delictes d'odi per LGTBIfòbia. Aquest servei impulsat per la Conselleria d'Igualtat presta atenció de manera presencial, a través de les tres oficines situades a les ciutats de València, Castelló i Alacant, per telèfon de manera gratuïta (900 10 10 15) i per correu electrònic.