Denuncien càrregues policials en una manifestació del Primer de Maig a Castelló de la Plana

L’ajuntament nega les acusacions i la Policia Nacional assegura que els manifestants van espentar i llançar objectes als agents

Participants de la manifestació "per la classe obrera i la pau entre els pobles" este Primer de Maig a Castelló de la Plana / À Punt NTC

Els sindicats i col·lectius que van convocar la manifestació "per la classe obrera i la pau entre els pobles" este Primer de Maig a Castelló de la Plana denuncien càrregues policials injustificades.

Intersindical, CGT, COS, CNT, La Cosa Nostra, Subversives i Endavant demanen explicacions a responsables policials i polítics i emmarquen esta actuació policial "premeditada" en una "persecució" per part del consistori i també de la subdelegació del govern.

La Policia Nacional, però, ha explicat que els manifestants van espentar i llançar objectes als agents després que els requisaren els pals de fusta de les banderes.

Intersindical ha denunciat que una mare amb el fill al braç "ha hagut de rebre grapes al cap després de ser atropellada durant les càrregues policials". El sindicat també relata que una "iaiaflauta" ha rebut assistència sanitària després de ser envestida i que altres manifestants "han rebut porrades".

Per tot açò, tornen a demanar la dimissió del regidor de Seguretat, Antonio Ortolà; explicacions i responsabilitats al consistori i la subdelegació del govern per "actuacions desmesurades" i que l'ajuntament oferisca dades oficials sobre les persones que han patit "agressions policials".

La subdelegada del govern espanyol a Castelló, Antonia García Valls, i el regidor de Seguretat Antonio Ortolá han declinat fer declaracions sobre els incidents. Des de l'ajuntament neguen que s'hi produïren càrregues policials.

També et pot interessar

stats