La denunciant del cas Acuamed declara com a investigada per prevaricació en el cas que va destapar

La Fiscalia Anticorrupció l'acusa de maniobrar en la licitació d'un contracte a la Vall d'Uixó.

Gracia Ballesteros en declaracions a À Punt Mèdia
Gracia Ballesteros en declaracions a À Punt Mèdia

Aquest dilluns declara com investigada a l'Audiència Nacional la funcionària que va denunciar el cas Acuamed, Gracia Ballesteros. 

La setmana passada va transcendir que el jutge del cas, Manuel García-Castellón, l'havia citada com a investigada per un delicte de prevaricació en la mateixa causa que ella havia destapat.

La Fiscalia Anticorrupció l'acusa de maniobrar en la licitació d'un contracte per a construir una bassa de regulació de l'aigua al riu Belcaire, a la Vall d'Uixó. 

L'Audiència Nacional instrueix el cas Acuamed fa vora quatre anys. Investiga un presumpte frau i el desviament de més de 20 milions d'euros en la contractació d'obres hidràuliques per part de l'empresa pública Aigües de les Conques Mediterrànies, que depén del Ministeri d'Agricultura.

En concret, s'investiguen sis contractes concedits a les empreses FCC, Fomento de Construcciones y Contractos i Acciona. Suposadament, els empresaris pressionaven els directius d'Acuamed perquè incidiren sobre els subordinats per a fer falsedats i irregularitats que beneficiaven les firmes.

De denunciant a investigada

Gracia Ballesteros era una de les tres persones que denunciaren estes pràctiques i que la van despatxar de l'empresa pública per negar-se a participar en estes irregularitats. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid va obligar Acuamed a readmetre-la.

També et pot interessar

stats