Dénia obrirà el primer centre públic de la Marina Alta per a persones amb malaltia mental

Quan estiga en funcionament, tindran prop de noranta places per a atendre persones amb malalties de salut mental crònica

La reunió a l'Ajuntament de Dénia
La reunió a l'Ajuntament de Dénia / GVA

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha anunciat la “imminent” posada en marxa de les obres del Centre Específic per a Malalties de Salut Mental La Pedrera i el Centre de Rehabilitació i Integració Social a Dénia (Marina Alta). Els projectes suposen una inversió de 6,27 milions d’euros procedents del Pla Convivint. Els centres tindran vora 90 places per a atendre persones amb malalties de salut mental crònica: 42 places residencials al Centre Específic per a Malaties de Salut Mental (CEEM) i 45 de caràcter ambulatori a través del Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS). 

L’alcalde ha destacat en relació amb les places de serveis socials que “és un problema agreujat després de la pandèmia i que és necessari atendre”.

A les obres del CEEM i del CRIS se sumen els projectes de reforma del Centre d'Atenció a la Infància i Adolescència Els Gires, que s’estima en 200.000 euros, i la construcció de la segona residència per a persones majors amb un pressupost de deu milions d'euros.

Per la seua banda, Mas ha recalcat que això suposa "multiplicar per sis" el pressupost "perquè l'Ajuntament puga contractar, en compte de huit persones que tenia fa huit anys, a 29 professionals en aquest moment". La consellera ha remarcat que "si el 2015 hi havia una persona professional per cada 11.000 habitants a Dénia, ara n'hi ha una per cada 1.600".

També et pot interessar

stats