Bétera comptarà amb el primer centre públic per a persones amb malalties mentals a València

Amb un pressupost d'un milió d'euros, les obres tenen un termini d'execució de sis mesos i tindrà una capacitat de 40 places i una plantilla de 67 professionals

Aitana Mas en una imatge d'arxiu
Aitana Mas en una imatge d'arxiu / Arxiu

Bétera comptarà amb el primer centre públic per a persones amb malalties mentals cròniques a la província de València, segons ha avançat aquest dijous la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas.

Amb un pressupost d'un milió d'euros, les obres tenen un termini d'execució de sis mesos. El de Bétera, amb capacitat de 40 places i una plantilla de 67 professionals, serà el tercer CEEM públic gestionat directament per l'IVASS, després dels d'Albocàsser a la província de Castelló i el de l'Alcoi a la d'Alacant.

La consellera ha anunciat la licitació de les obres de reforma del CEEM de Bétera, que actualment se situa en dos mòduls dins de l'antic Hospital Psiquiàtric, de titularitat de la Diputació de València. El centre finalment s'ha adscrit a l'Institut Valencià de Serveis Socials, que depén de la Conselleria, que serà l'encarregada de la seua gestió.

El centre de Bétera respondrà a l'"elevada demanda social de recursos per a atendre persones amb malaltia mental". Així, Mas ha posat l'accent en la necessitat de desenvolupar "un projecte de rehabilitació amb l'objectiu de millorar l'autonomia personal i social d'aquestes persones, així com la seua integració en la societat".

Segons ha explicat la vicepresidenta, amb aquestes obres "s'impulsa un model de recurs més humanitzat i centrat en l'atenció especialitzada que necessiten les persones amb trastorn mental greu", i ha agraït la col·laboració i participació de la Diputació de València.

També et pot interessar

stats