Dénia, capital gastronòmica del Mediterrani

Aquest cap de setmana se celebra la segona edició del festival D*NA, que reuneix xefs de prestigi reconegut

Aquest esdeveniment compta amb el xef Quique Dacosta com a comissari gastronòmic

Aquest cap de setmana, Dénia es converteix en la capital gastronòmica del Mediterrani. La capital de la Marina Alta celebra el festival D*NA, un esdeveniment gastronòmic amb caràcter divulgatiu i lúdic, de dimensió internacional. 

Aquest esdeveniment compta amb el xef Quique Dacosta com a comissari gastronòmic en la segona edició del festival després de l’èxit de l’any passat, fa que Dénia es consolide com a “capital gastronòmica del mediterrani”.

Quique Dacosta ha valorat aquest festival als micròfons d’À Punt. El xef ha assegurat que aquest esdeveniment serveix “tant per a generar oportunitats per als assistents, que gaudiran del coneixement dels xefs, com per a celebrar la festa de la taula, de la gastronomia i de la cultura”. 

A més, Dacosta ha manifestat que la Comunitat Valenciana “està en el moment més dolç de la seua història”. “L’herència cultural cau en mans d’uns cuiners i cuineres amb un talent increïble que respecten el producte, la sostenibilitat i la tradició”, ha afegit. 

En aquesta edició de D*NA, el protagonista serà el producte, entés com la base de qualsevol obra culinària. Per aquest motiu, es tindrà en compte de manera especial la matèria prima que està a la base de cada recepta.

Aquest festival gastronòmic se celebra al passeig de la Marineta Cassiana de Dénia on hi haurà 18 xefs reconeguts, com ara Oriol Castro, Elena Arzak o Pepe Rodríguez. A més, es farà cuina en directe a l’escenari principal, mentre que, en un segon escenari, la gastronomia tradicional de la Comunitat Valenciana serà la protagonista.

A més de les ponències dels cuiners i cuineres, el festival inclou activitats lúdiques per als menuts, zona de furgoteques, àrees chill out i llocs de productors i artesans.

També et pot interessar

stats