Dénia, capital gastronòmica del Mediterrani

Aquest cap de setmana se celebra la segona edició del festival D*NA, que reuneix xefs de prestigi reconegut

Dénia, capital gastronòmica del Mediterrani

Aquest cap de setmana, Dénia es converteix en la capital gastronòmica del Mediterrani. La capital de la Marina Alta celebra el festival D*NA, un esdeveniment gastronòmic amb caràcter divulgatiu i lúdic, de dimensió internacional. 

Aquest esdeveniment compta amb el xef Quique Dacosta com a comissari gastronòmic en la segona edició del festival després de l’èxit de l’any passat, fa que Dénia es consolide com a “capital gastronòmica del mediterrani”.

Quique Dacosta ha valorat aquest festival als micròfons d’À Punt. El xef ha assegurat que aquest esdeveniment serveix “tant per a generar oportunitats per als assistents, que gaudiran del coneixement dels xefs, com per a celebrar la festa de la taula, de la gastronomia i de la cultura”. 

A més, Dacosta ha manifestat que la Comunitat Valenciana “està en el moment més dolç de la seua història”. “L’herència cultural cau en mans d’uns cuiners i cuineres amb un talent increïble que respecten el producte, la sostenibilitat i la tradició”, ha afegit. 

En aquesta edició de D*NA, el protagonista serà el producte, entés com la base de qualsevol obra culinària. Per aquest motiu, es tindrà en compte de manera especial la matèria prima que està a la base de cada recepta.

Aquest festival gastronòmic se celebra al passeig de la Marineta Cassiana de Dénia on hi haurà 18 xefs reconeguts, com ara Oriol Castro, Elena Arzak o Pepe Rodríguez. A més, es farà cuina en directe a l’escenari principal, mentre que, en un segon escenari, la gastronomia tradicional de la Comunitat Valenciana serà la protagonista.

A més de les ponències dels cuiners i cuineres, el festival inclou activitats lúdiques per als menuts, zona de furgoteques, àrees chill out i llocs de productors i artesans.

També et pot interessar