Deneguen el permís de residència a una xiqueta d’onze anys que ha viscut sempre a Espanya

L’associació Estrangeristes en Xarxa denuncia que les traves burocràtiques de l’oficina d’estrangeria impedeixen que Samar regularitze la seua situació

Samar, la xiqueta d'onze anys que no ha pogut regularitzar la seua situació a València / À Punt NTC

Fins a tres vegades ha denegat l’oficina d’estrangeria de València el permís de residència a Samar, una xiqueta d’onze anys que viu a Espanya des que tenia set mesos. La menor no ha pogut regularitzar la seua situació, a pesar que els pares i la germana sí que tenen els papers en regla. 

"Tot es deu a una obstinació de l'oficina d'estrangers en què se'ls presente un paper que diga "per a reagrupació familiar"", explica Paco Solans, advocat de la família i secretari de l’associació Estrangeristes en Xarxa. Són "tres parauletes que ni la llei ni ningú ho obliga" i lamenta que "a la Comunitat Valenciana es deneguen un 20% més de peticions que a la resta de l'Estat".

El cas ha arribat fins al Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, qui s’ha pronunciat a favor de la tramitació per considerar l’interés superior de la menor, però Solans critica que encara no s’haja solucionat el problema.

Per altra part, la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha al·legat aquest diumenge que la residència de Samar s’ha denegat per la falta de documents, però ha comunicat que faran tots els possibles per a facilitar-los les ferramentes per tal d'atorgar-li-la.

També et pot interessar

stats