Demanen tres anys de presó per a l'acusat de fer 400 pintades nazis a Carcaixent

Aquest dilluns serà jutjat per un delicte continuat de danys amb l'agreujant de cometre’l per motius racistes, antisemites o ideològics

Antifeixistes esborrant pintades nazis a Carcaixent
Antifeixistes esborrant pintades nazis a Carcaixent / Sergio Moyano

La Secció Primera de l'Audiència de València jutja aquest dilluns un home acusat d'haver fet més de 400 pintades amb simbologia nazi a les parets de diversos immobles, públics i privats, de Carcaixent (Ribera Alta), uns fets pels quals s'enfronta a una petició de tres anys de presó.

Els fets van ocórrer entre els anys 2017 i 2019 quan, segons manté l'acusació pública, el processat pintar missatges del tipus "porcs comunistes", la salutació nazi "Sieg Heil", "putos rojos" o esvàstiques, entre altres.

En la majoria dels casos calgué netejar, reparar i tornar a pintar les parets afectades. L'Ajuntament del poble calcula que el mal produït en béns municipals supera els 7.900 euros.

La Fiscalia afig que, el febrer del 2019, la Policia Local va sorprendre l'encausat mentre col·locava adhesius amb missatges similars en senyals de trànsit, papereres i altres béns de propietat municipal.

Per tot això, l'acusació pública sol·licita per al processat una pena de tres anys de presó per un delicte continuat de danys amb l'agreujant de cometre el delicte per motius racistes, antisemites o altres classes de discriminació referent a la ideologia.

També et pot interessar

stats