Demanen presó per a tres directius de Terra Natura per la mort d’una treballadora per l'atac d'un tigre

La víctima, que no tenia formació en prevenció de riscos, feia tasques de neteja a la gàbia de l’animal que va posar fi a la vida d'aquesta

Un exemplar de tigre al parc Terra Natura de Benidorm
Un exemplar de tigre al parc Terra Natura de Benidorm / Terra Natura

La Fiscalia demanarà tres anys de presó per a un directiu i dos càrrecs mitjans del parc zoològic Terra Natura de Benidorm (Marina Baixa) en el juí que comença dimecres vinent per la mort d'una cuidadora de 36 anys, després de ser atacada per un tigre el juliol de 2016.

L'acusació particular elevarà la petició de presó per a quatre anys per un delicte contra els treballadors i un altre d'homicidi per imprudència en una vista oral que durarà tres dies, del 21 al 23 de desembre, en un jutjat penal de Benidorm. Les defenses, per la seua banda, en sol·licitaran la lliure absolució.

La víctima, Ainhoa P., que en el moment del succés tenia un fill de dos anys, va morir el 2 de juliol de 2016 quan va ser atacada per un tigre mentre feia tasques de neteja a la gàbia després que una de les portes que comunicaven els recers es trobara oberta.

No tenia formació en prevenció de riscos

La investigació policial recollia que la cuidadora no havia sigut informada del protocol de seguretat en el tractament amb animals perillosos, el qual és de compliment obligat per funcions de risc com la que exercia. Per aquest motiu, es va descartar un cas per imprudència de la treballadora.

L'acusació, exercida per la família de la víctima, considera que Terra Natura va relaxar l’atenció als seus empleats i que la víctima mancava de la formació necessària en prevenció de riscos, un fet que va afavorir el succés.

Des de Terra Natura han traslladat “l'absolut respecte pel procés judicial” i han reiterat “la immensa pèrdua i profunda consternació que va suposar la defunció de la nostra companya a causa de l'accident”.

També et pot interessar

stats